Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής

Συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Με 88% ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319. 36 ήταν λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Ο κ. Σπυρόπουλος αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη και τα μέλη της ΚΠΕ για την εμπιστοσύνη τους. «Η παράταξη είναι μπροστά σε νέους αγώνες, που θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Ο 36χρονος Ανδρέας Σπυρόπουλος με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μετσόβιο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς.

Εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και σήμερα διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του. Ο πατέρας του Βασίλης Σπυρόπουλος ήταν ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και διετέλεσε επί Γιώργου Παπανδρέου γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου.

Γνωρίστηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Ξάνθη, όταν ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ. Μάλιστα, το 2007-2008 ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της φοιτητικής παράταξης.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το 2013 ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερος ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος διατήρησε την δεύτερη θέση και το 2015, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς (2.258) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον πρώην γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ