- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εδρα κλασικών σπουδών στο Newnham College του Cambridge - Ο ρόλος της Δόμνας Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων είναι απόφοιτος του Κολεγίου
Νέα έδρα κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες, στο Newnham College του Cambridge - Η Δόμνα Μιχαηλίδου και το Ιδρυμα Ωνάση
Νέα έδρα διδασκαλίας κλασικών σπουδών αποκλειστικά για γυναίκες δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Newnham College του Cambridge, όπου βρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το διήμερο 27 και 28 Μαΐου 2022.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο Newnham College με αφορμή τον εορτασμό των 150 ετών από την ίδρυση του Κολεγίου και έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε, ως απόφοιτη και η ίδια του Κολεγίου.
Η νέα μόνιμη θέση διδασκαλίας κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες στο Newnham College διασφαλίστηκε μέσω του Onassis Classics Fellowship.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η υφυπουργός παρευρέθη στην ομιλία της διάσημης καθηγήτριας Mary Beard, ενώ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμή της Δόμνας Μιχαηλίδου, αλλά του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία καθηγητών κλασσικών σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Cambridge, η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνάντησε και συζήτησε με τον εν ενεργεία βουλευτή του Cambridge, Daniel Zeichner, για θέματα που αφορούν στις συνέπειες του Brexit και γενικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνής της Αγγλίας. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους των τοπικών αρχών για θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Ειδικότερα, συνάντησε τον Richard Howitt, δημοτικό σύμβουλο, την Jane Wilson, υπεύθυνη για τα προγράμματα στέγασης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία, την Joanne Banks, υπεύθυνη για υιοθεσίες και αναδοχές και τέλος την Καθηγήτρια Claire Hughes με την οποία συζήτησαν για τη σημασία της προσχολικής αγωγής στις δύο χώρες και για τα πιο σύγχρονα εργαλεία ανίχνευσης που εφαρμόζονται στην Αγγλία.
«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα, να επιστρέφω, στο Κολλέγιο μου, εκεί όπου έζησα δημιουργικά χρόνια. Με άλλη ιδιότητα πια, αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Αγγλία, στους τομείς της προσχολικής αγωγής, της κοινωνικής ένταξης των αστέγων αλλά της αναδοχής και της υιοθεσίας, θέματα που αποτελούν σημαία για το Υπουργείο μας», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.