Πολιτικη & Οικονομια

Διώτης, Καπελέρης στους ανακριτές διαφθοράς

Για τη λίστα Λαγκάρντ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κλήθηκαν ν΄ απολογηθούν στους ειδικούς εισαγγελείς κατά της διαφθοράς οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.

Λεπτομερέστερα, οι κ. Χρήστος Παπακώστας και Δημήτρης Καβαλάρης θ΄ ακούσουν τι έχει να πει ο κ. Διώτης για την κατηγορία ότι είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο-στικάκι της αρχικής λίστας, το οποίο κατηγορείται ότι παραποίησε. Εξάλλου, ο κ. Καπελέρης κατηγορείται ότι είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας και με την εντολή να ελέγξει αν πράγματι τα ονόματα αντιστοιχούσαν σε λογαριασμούς, ώστε να προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο, αλά ολιγώρησε.

Στους οικονομικούς εισαγγελείς, ο μεν κ. Διώτης είχε δεχτεί ότι είχε αντιγράψει μεν το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας, αλλά επίσης ότι είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb, ο δε κ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο κ. Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα Λαγκάρντ περιέχει ονόματα Ελλήνων που είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό, όχι κατ΄ανάγκη παράνομα. Για την υπόθεση εκκρεμεί η πιθανή παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ ως συμμέτοχοι φέρονται η ξαδέρφη του κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης και ο κ. Αντρέας Ρωσσώνης.