Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: «Οξύνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις χωρίς δική μας ευθύνη»

Τι δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ypex.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ απαντούν στη Μαρία Ζαχάροβα και τα όσα ισχυρίστηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις που έκανε η Μαρία Ζαχάροβα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα ανέφερε στην Ουάσινγκτον στην πρόσφατη ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξέφρασε τη διαφωνία της για τον παραλληλισμό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και το Μεσολόγγι στην Ελληνική Επανάσταση.

Διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι οι δηλώσεις της Ρωσίδας εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που έγιναν νωρίτερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, «δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Η επίθεση Ζαχάροβα σε Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο» ισχυρίστηκε νωρίτερα η Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη και τη σύγκριση που έκανε με το Μεσολόγγι και τους υπερασπιστές του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών» ανέφερε επίσης η Μαρία Ζαχάροβα. Και πρόσθεσε: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από 200 χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς».

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ» ισχυρίστηκε ακόμη η Μαρία Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ