Πολιτικη & Οικονομια

Κρ. Λαγκάρντ προς Κ. Μητσοτάκη: Υπέρ των πολιτών η φορολόγηση των υπερκερδών

Δεδομένου του υψηλού πληθωρισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίστιν Λαγκάρντ
Κριστίν Λαγκάρντ © EPA

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ επικρότησε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φορολογήσει τα έσοδα των εταιρειών ενέργειας.

Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φορολογήσει με συντελεστή 90% τα υπερ – έσοδα των εταιρειών ενέργειας επέλεξε να αναφερθεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παρακάθισε σε γεύμα μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Συγκεκριμένα η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως η ελληνική πολιτική για την φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας βοηθούν στην υποστήριξη των πολιτών, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να μειωθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμπλήρωσε ότι οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές μπορούν από κοινού να δώσουν πίσω κάποια οφέλη στους πολίτες, την ώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Όπως έχει αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση το 90% του ποσού αυτού, θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, τα καύσιμα ή αλλού. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ