Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η ατάκα για Αντετοκούνμπο και το χειροκρότημα (βίντεο)

ΟΙ Έλληνες της ομογένειας που διαπρέπουν στις ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με αναφορές στην ελληνική Ομογένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την ώρα που έδινε την ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τους κοινούς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ελληνική Ομογένεια που δεν σταματά να διαπρέπει.

Ένα από τα ονόματα που ανέφερε, ήταν και αυτό του «Giannis». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε τον τίτλο του NBA με τους Μιλγουόκι Μπάκς την περυσινή σεζόν και φέτος αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής από τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, αναφέρθηκε επίσης στον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό Τζον Κασαβέτη, τον οσκαρικό σκηνοθέτη Ελία Καζάν και τον πολιτογραφημένο «Έλληνα» πλέον Τομ Χανκς.

Μητσοτάκης για Γιάννη Αντετοκούνμπο: Η αναφορά του στο αμερικανικό Κογκρέσο

«Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: ««Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά».

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο συνοδεύτηκε από ένα ακόμη χειροκρότημα στο αμερικανικό Κογκρέσο.

(Από 40.40 και μετά...)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις