Πολιτικη & Οικονομια

Τζο Μπάιντεν: Η γαλάζια γραβάτα με την ελληνική σημαία - Τα θερμά λόγια σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Το τηλέφωνο που δεν σταματούσε να χτυπά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με γαλάζια γραβάτα και την ελληνική σημαία ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο
Με γαλάζια γραβάτα και την ελληνική σημαία ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο © YouTube/ΕΡΤ

Ο Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, φόρεσε γαλάζια γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με μια γαλάζια γραβάτα, η οποία είχε την ελληνική σημαία. Η συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται σε πολύ καλό κλίμα.

Εγκάρδιος ήταν ο χαιρετισμός του Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δίνει έμφαση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Συνάντηση Μπάιντεν με Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο - Τα θερμά λόγια του Αμερικανού προέδρου

«Είναι χαρά μας να σας έχουμε εδώ και αργότερα θα γιορτάσουμε μαζί τα 201 έτη από την Ελληνική Επανάσταση και μια προσωπική φιλία μεταξύ μας. Τα δημοκρατικά ιδεώδη που όλοι μοιραζόμαστε και ενέπνευσαν τους δικούς μας προπάτορες και για αιώνες ενδυναμώθηκαν. Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία έχει να κάνει με μια απειλή στην δημοκρατία από απολυταρχικά καθεστώτα, ενώ ταυτόχρονα βάλει κατά της καθεστηκυίας τάξης» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε: «Κύριε πρωθυπουργέ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ηγεσία σας. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά σας ευχαριστώ θερμά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία για την εμβάθυνση των εμπορικών και αμυντικών μας σχέσεων για την ενέργεια, την ασφάλεια την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σχέση φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών».

«Πιστεύω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας. Είστε ένας πολύ σημαντικός και καλός φίλος. Καλώς ήρθατε» ανέφερε επίσης ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden

Το τηλέφωνο που χτυπούσε στη συνάντηση Μπάιντεν - Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Εν τω μεταξύ, ένα τηλέφωνο που χτυπούσε επίμονα κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, στάθηκε αφορμή για ένα διάλειμμα λίγων δευτερολέπτων.

Ειδικότερα, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε και καλωσόριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, το επίμονο χτύπημα από κινητό τηλέφωνο προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου.

«Παίζει μουσική, θέλει κανείς να το σηκώσει;» είπε ο Τζο Μπάιντεν, διακόπτοντας προσωρινά τον χαιρετισμό του στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πρόσθεσε, όταν σταμάτησα να χτυπά: «Συμβαίνει συνέχεια».

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο | 16/05/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ