Πολιτικη & Οικονομια

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Πώς διαμορφώνονται ανά νομό (πίνακες)

Τι δείχνουν τα στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ανοδική τους κούρσα. Τα στοιχεία για την Αθήνα και την περιφέρεια.

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο παραμένει η αμόλυβδη βενζίνη σχεδόν στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, με τις τιμές να είναι ακόμη πιο αυξημένες στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων που δημοσιοποιήθηκαν εχθές, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα διαμορφώθηκε στα 2,171 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Αττική στα 2,153 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

Στα νησιά της χώρας η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στις Κυκλάδες την Κυριακή (8/5) η μέση τιμή της βενζίνης ήταν στα 2,349 ευρώ το λίτρο ενώ στην Κρήτη, τη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά, τη Σάμο, τα Δωδεκάνησα βρίσκεται πάνω από τα 2,2 ευρώ ανά λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κάλυμνο βρέθηκε να πωλείται ακόμη και με 2,5 ευρώ.

Υψηλές τιμές καταγράφηκαν και στην ηπειρωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρυτανία η τιμή διαμορφώθηκε στα 2,266 ευρώ το λίτρο και στην Φωκίδα με 2,217 αντίστοιχα.

pinakas4.jpg

pinakas5.jpg

pinakas6.jpg

Πίνακας με τις τιμές των καυσίμων

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει αναλυτικά τις τιμές της απλής και σούπερ αμόλυβδης βενζίνης αλλά και του πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ) διαμορφώνεται στα 2,171 ευρώ/λίτρο, η αμόλυβδη (100 οκτ)  2,323 ευρώ/λίτρο, η Super στα 2,145 ευρώ/ λίτρο, το Diesel Κίνησης 1,911 ευρώ/λίτρο και τέλος το υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 1,129 ευρώ/λίτρο.

pinakas3.jpg

«Βλέπουμε πολλές διαφορετικές τιμές. Οι διαφορετικές τιμές είναι τα διαφορετικά τιμολόγια. Όπου κάποιος εάν έχει πάρει μεγάλη ποσότητα, έχει μείνει, δεν μπορεί να πουλήσει. Αν η τιμή αυτή ήταν αυξημένη μένει εκεί ψηλά. Εάν ήταν χαμηλή μένει στο χαμηλό», ανέφερε στο MEGA η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ