Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την ενεργειακή κρίση

«Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μεσαία τάξη και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ομιλία του στο 14ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου πως η παγκόσμια ενεργειακή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευρωπαϊκή λύση, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν μπορώ να περιμένω να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο. Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω».

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μητσοτάκης: Υλοποιούμε με συνέπεια όσα έχουμε δεσμευτεί

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις υλοποιούμε με συνέπεια όσα έχουμε δεσμευτεί. Έλεγα το 2019 ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν λιγότερους φόρους και σήμερα ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 35% χαμηλότερος.

»Η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σύντομα καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα ισχύει ούτε και για το Δημόσιο. Τον Ιούνιο έρχεται νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει «με πυξίδα την ευημερία του πολίτη και πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια».

«Οι κατακτήσεις των 33 μηνών δεν ήταν αυτονόητες και καθόλου δεδομένες. Αυτό θα είναι και το πολιτικό δίλημμα των επομένων εκλογών. Οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια παραμένει βαλτωμένη. Από σίγμα αρχίζουν τρεις λέξεις που όλοι θα σκεφτούν στην κάλπη, σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Θα αποφασίσουν σωστά με την καρδιά και το μυαλό. Η συνέχεια της προόδου ταυτίζεται με την σταθερότητα. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

14ο Συνέδριο ΝΔ | 1η μέρα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ