Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: «Τα φαινόμενα της Δευτέρας δεν ανήκουν στην παράταξη»

Απών ο Παπανδρέου, παρών ο Σημίτης στα 40α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που, όπως είπε, απηύθυνε, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την εκδήλωση της Δευτέρας λέγοντας ότι «προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη ... Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά ... δεν ανήκουν στην παράταξη». Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας εις βάρος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. «Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» είπε και σε άλλο σημείο άφησε ξεκάθαρη αιχμή για τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως οι ψεύτικες υποσχέσεις κοστίζουν, «ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο 'λεφτά υπάρχουν'».