Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Νέες συμφωνίες για περισσότερους τουρίστες από τη Ρουμανία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Βόρεια Ελλάδα και Ιόνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Ρουμανία ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας
Στη Ρουμανία ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στη Ρουμανία και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με tour operators.

Αισιόδοξα και πολύ ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα από τις νέες συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στο Βουκουρέστι με tour opetarors της Ρουμανίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις θέσεις αλλά και στους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον τους για τον εναλλακτικό τουρισμό, στον οποίο έχει επενδύσει η χώρα μας, με την Πιερία, τα νησιά του Ιονίου, την Εύβοια και τη Θάσο να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους. Σε αυτό  φαίνεται ότι έχει διευκολύνει και η αναστολή των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και ήδη ο οδικός τουρισμός έχει ξεκινήσει.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστεί η όποια επίπτωση έχει ο πόλεμος της Ουκρανίας στον τουρισμό, έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει άλλο ένα roadshow στις χώρες που επηρεάζονται, όπως η Ρουμανία, καθώς οι δεσμοί των Βαλκανικών χωρών με την Ελλάδα είναι ισχυροί και αυτό αντικατοπτρίζεται και στον τουρισμό.

Επιπλέον, ο Β. Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Ρουμανίας Rus Lucian Ioan, ο οποίος επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για πολλούς προορισμούς και για όλες τις μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θρησκευτικό τουρισμό τον οποίο επιλέγουν πολλοί Ρουμάνοι που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας
 

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Η ρουμανική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Και για τον οδικό τουρισμό αλλά και για τις πτήσεις που πλέον έρχονται από το Βουκουρέστι, την Κλουζ και άλλες πόλεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε ηπειρωτικούς προορισμούς που υπάρχουν αεροδρόμια και στα νησιά μας. Βλέπω ισχυρή αύξηση και των θέσεων και των προορισμών.

Πάνω στη στρατηγική που έχουμε χαράξει για τους εναλλακτικούς προορισμούς, οι οποίοι μας ενδιαφέρουν για να στηρίξουμε στη χώρα, οι Ρουμάνοι έρχονται στην Πιερία, στη Θάσο, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Ιονίου, στην Εύβοια και φυσικά στους brandαρισμένους προορισμούς όπως στην Κρήτη, τη Ρόδο και στα νησιά του Αιγαίου.

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί οι αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators επενδύουν στη χώρα μας και φυσικά η προσαρμογή του πλαισίου των πρωτοκόλλων, έτσι ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να έρχονται και από τα βόρεια χερσαία σύνορά μας, καθώς είναι πρώτη χώρα σε εναλλακτικό τουρισμό, βοηθάει σε αυτό.

Επομένως, η εικόνα από τους επαγγελματίες του χώρου εδώ στη Ρουμανία είναι πολύ θετική αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας.

Η κύρια έγνοια μας είναι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε οικονομικά μέσω του τουρισμού τη μέση ελληνική οικογένεια, την ελληνική οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τον πρωτογενή τομέα που παρέχει προϊόντα.  Δηλαδή τους αγρότες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο που είναι σε συνάφεια με τον τουρισμό και τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα. Είναι εμφανές ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια στρατηγική πολλαπλών προορισμών στη χώρα έτσι ώστε το μέρισμα από τα κέρδη του τουρισμού να πηγαίνει σε όλους.

Και επειδή μαίνεται ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης και αυτό μας δημιουργεί πολύ σημαντικό πρόβλημα με τη ρωσική και την ουκρανική αγορά- συντελείται ανθρώπινη τραγωδία στην Ουκρανία- αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά ένα roadshow στις βαλκανικές χώρες και όχι μόνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αυτές τις περιοχές που ενδεχόμενα θα πλήττονταν από ένα όχι σημαντικό ρεύμα, αλλά υπαρκτό. Η Ρουμανία είναι μια τέτοια χώρα. Είναι μια χώρα με ισχυρές σχέσεις και δεσμούς με την Ελλάδα και  την Ορθοδοξία επίσης. Έρχονται, δηλαδή, στη χώρα μας και για το θρησκευτικό μας τουρισμό αλλά και για τη γαστρονομία μας, τους αρέσουν τα βουνά, η ορειβασία, το hiking και τους αρέσει επίσης να έρχονται να νοικιάζουν μικρά ιστιοπλοϊκά. Και πιο μαζικά, στα μεγάλα νησιά μας και σε περιοχές τέτοιες οι οποίες δεν είναι πρώτες προτεραιότητες ταξιδιωτών από άλλες χώρες. Για παράδειγμα, η Πιερία είναι μια από αυτές. Επομένως εμείς αυτό θα το στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε.

Σήμερα θα συναντηθούμε με όλους τους επαγγελματίες του χώρου και την πολιτική ηγεσία της Ρουμανίας, όπως και με Έλληνες και Ρουμάνους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο. Αύριο έχουμε ένα «μπαράζ» συνεντεύξεων και θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε απευθείας με τη ρουμανική κοινωνία τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους Ρουμάνους στην ελληνική αγορά. 

Το «άνοιγμα» της Ελλάδας και η άρση περιοριστικών μέτρων για την πανδημία είναι κάτι το οποίο ζητούσαν επισταμένως από τη Ρουμανία και την τελευταία φορά, πριν περίπου 2 μήνες, που ήμασταν εδώ με τον Πρωθυπουργό. Το υγειονομικό πλαίσιο, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, διευκολύνει περαιτέρω την άφιξη αυτών των ταξιδιωτών στη χώρα.

Θέλω να τονίσω ότι πλέον έρχονται νωρίτερα, δηλαδή έχουν ήδη ξεκινήσει τον οδικό τουρισμό και ξεκινούν και οι πτήσεις μέσα στον Μάιο-και αρχές Ιουνίου.  Γι’ αυτό ρωτούσαν σήμερα για τα πακέτα και τη συνεργασία που μπορούν να έχουν με ξενοδόχους και tour operators στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιμηκύνουν την περίοδο, δηλαδή και το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί και εμάς αυτό μας ενδιαφέρει να γίνει ισορροπημένα, σε όλη τη χώρα αλλά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα που είναι εγγύτερα και είναι ο στόχος μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.