Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Αδύνατον να δούμε τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα

«Δεν είμαστε μια χώρα που έχουμε συνηθίσει στις συναινέσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής της Ε.Ε. για το μέλλον του κοινωνικού κράτους
Η Άννα Διαμαντοπούλου © Eurokinissi

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το Κοινωνικό Κράτος, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα.

Για την πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει και η ίδια για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην επίτροπος στην Κομισιόν και πρώην υπουργός.

Αναφορικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα δούμε κυβέρνηση με τρία κόμματα στην Ευρώπη, το θεωρώ αδύνατον». «Λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών, υπάρχει μια ανάγκη να δημιουργηθούν συναινέσεις ελάχιστες. Και βέβαια δεν είμαστε μια χώρα που έχουμε συνηθίσει στις συναινέσεις, αλλά η ευθύνη των συναινέσεων σε μεγάλο βαθμό πάει και στην κυβέρνηση. Δηλαδή νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψιν της ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα», υπογράμμισε.

«Σήμερα για παράδειγμα υπάρχει μια πρόταση του κ. Ανδρουλάκη, υπήρχε μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην απορρίπτονται όλα. Ας τίθενται στο τραπέζι στη Βουλή ας γίνεται μια αναφορά και μια αναγνώριση της ύπαρξης, της σκέψης και των προτάσεων και των άλλων κομμάτων, ώστε στα πάρα πολύ μεγάλα ζητήματα να μπορεί να υπάρξει μια ελάχιστη συναίνεση που θα βοηθήσει είτε τη δικομματική κυβέρνηση, είτε οποιαδήποτε είδους κυβέρνηση προκύψει», επισήμανε.

Επιπλέον, η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το εάν θα υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την χρονική περίοδο που θα στηθούν οι κάλπες. « Έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι μπροστά μας και ένα δύσκολο – οικονομικά – φθινόπωρο . Όλα αυτά μετρούν στις τσέπες και στη ζωή των ανθρώπων και διαμορφώνουν τη ψήφο τους. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε από τώρα», ξεκαθάρισε η ίδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ