Πολιτικη & Οικονομια

Παρίσι: Σφίγγα η τρόικα

Τι έγινε χτες, τι θα γίνει σήμερα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκθεση προόδου για συγκεκριμένα ανοιχτά θέματα της ελληνικής οικονομίας και συζήτηση με την τρόικα έγινε χτες στο Παρίσι από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και το επιτελείο του. Η τρόικα άκουσε τις ελληνικές θέσεις, αλλά δεν πήρε θέση.

Ειδικότερα, μετά την πεντάωρη πρώτη συνάντηση με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών, ο υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης και άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς, δήλωσαν χτες το βράδυ:

· Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο σήμερα, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας

· Συζητήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

· Οι συνομιλητές μας φαίνεται ότι καταλαβαίνουν τις θυσίες του ελληνικού λαού

· Είμαστε απόλυτα εντός στόχων.

Δυο ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν: ποια θέση πήρε η τρόικα στις ελληνικές θέσεις και αν τέθηκε στη συζήτηση θέμα φοροελαφρύνσεων ή όχι.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ντέκλαν Κοστέλο περιορίστηκε να δηλώσει: «Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα και προσδοκούμε να συνεχίσουμε αύριο (Σ.Σ. σήμερα) με άλλους υπουργούς».

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη με τους άλλους υπουργούς, παρουσία του κ. Χαρδούβελη. Τη σκυτάλη παίρνουν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνηςκ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μ.Φ.