Πολιτικη & Οικονομια

Ξανθός για Πολάκη: Όποιος βάλλει εναντίον της γραμμής για πανδημία, βάλλει κατά Τσίπρα

Απάντηση από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ξανθός για Πολάκη: Όποιος βάλλει εναντίον της γραμμής για πανδημία βάλλει κατά Τσίπρα.

Απάντηση για όσα του καταλόγισε χθε ο Παύλος Πολάκης, έδωσε ο Ανδρέας Ξανθός για την στρατηγική που χρησιμοποίησε απέναντι στην κυβέρνηση για την πανδημία, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως το ύφος και το περιεχόμενο της αντιπολιτευτικής γραμμής ήταν προϊόντα συλλογικών αποφάσεων από την ΕΠΕΚΕ Υγείας, τους επιστήμονες τους οποίους συμβουλεύτηκε το κόμμα, το σχετικό Παρατηρητήριο που συγκροτήθηκε, συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, στο Πολιτικό Κέντρο και στην προγραμματική συνδιάσκεψη του περασμένου καλοκαιριού.

«Όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής απέναντι στην πανδημία, το λέω ευθέως, βάλλει ανοικτά εναντίον των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και του προέδρου», είπε ο Ανδρέας Ξανθός.

«Η στάση μας απέναντι στη διαχείριση αυτή της κρίσης και τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου για αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δεν ήταν υπόθεση προσωπική κανενός.

Σχολίασε επίσης πως «η αναγνώριση αυτής της κατάστασης αναδεικνύει πόσο υποκριτική και προσχηματική η αντιπαράθεση μεταξύ προεδρικών και αντιπροεδρικών, και ότι αυτό είναι μια σκιαμαχία και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα δίλημμα ποιοι είναι με τον πρόεδρο και ποιοι δεν είναι με τον πρόεδρο, ποιοι είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% και ποιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ του 33»

«Ας σταματήσουμε τις απλοϊκότητες και τις αχρείαστες πολώσεις», είπε.

Κάλεσε το κόμμα να δώσει τη μάχη της ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη βάση των συλλογικών αποφάσεων, «με ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση» και όχι, με όρους απλής πολιτικής κόντρας ή όρους παραγοντισμού και «θεσικυρίας».

Σημείωσε τέλος «είμαστε περήφανοι που και στη διακυβέρνησή μας στο κρίσιμο κι ευαίσθητο τομέα της υγείας καταφέραμε να δώσουμε μια μάχη με αξιοπρέπεια για το σύστημα και τους ανθρώπους του και για την κοινωνία και αυτό ήταν η μεγάλη τομή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε σύνολο 5.784 εγγεγραμμένων μελών στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, 4.681 μέλη ψήφισαν τελικά, ενώ υπήρχαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με πρόταση Τσίπρα έλαβε 3.438 ψήφους, ενώ 1.208 ψήφους έλαβε η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει σαρωτική νίκη ως προς την πρόθεσή του να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές, σημειώνοντας ποσοστό 74% έναντι 26% της «Ομπρέλας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις