Πολιτικη & Οικονομια

Δώρο Πάσχα: Ποιοι εργαζόμενοι σε αναστολή πληρώνονται σήμερα Πέμπτη

Πότε καταβάλλεται σε όσους μπήκαν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαίνει η πρώτη δόση από το Δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους σε αναστολή σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022
Μπαίνει η πρώτη δόση από το Δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους σε αναστολή σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 © EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Δώρο Πάσχα 2022 από το κράτος λαμβάνουν εργαζόμενοι σε αναστολή ή πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Πότε καταβάλλεται η δεύτερη δόση.

Δώρο Πάσχα 2022 παίρνουν εργαζόμενοι σε αναστολή σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Ειδικότερα, πιστώνεται η πρώτη δόση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Εργασίας για το πότε μπαίνει το δώρο Πάσχα 2022 σε εργαζόμενους σε αναστολή ή πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Δώρο Πάσχα 2022: Ποιοι εργαζόμενοι σε αναστολή το παίρνουν σήμερα Πέμπτη - Τι ισχύει για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Σύμφωνα με τις πληρωμές την τρέχουσα εβδομάδα από τον e-ΕΦΚΑ, σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 θα γίνει:

  • Καταβολή ενίσχυσης στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Μάρτιος 2022) και Δώρο Πάσχα για την περίοδο 1η Ιανουαρίου-31 Μαρτίου 2022.
  • Καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο 2022.

Δώρο Πάσχα 2022 και εργαζόμενοι σε αναστολή ή «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» - Πώς θα πληρωθούν

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που μπήκαν σε αναστολή ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα πληρωθούν σε δύο δόσεις. Αναλυτικά:

  • Η πρώτη δόση, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, καταβάλλεται σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας. Θα αφορά όσους εντάχθηκαν στη «Συν-Εργασία» για οποιοδήποτε διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο 2022. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα η πρώτη δόση για όσους εργαζομένους εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» τον Απρίλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Εργασίας.
  • Η δεύτερη δόση του δώρου Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ