Πολιτικη & Οικονομια

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Είχε μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με πνευμονική εμβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό - Είχε νοσηλευτεί μετά από πνευμονική εμβολή.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο οποίο είχε μεταφερθεί με πνευμονική εμβολή

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έλαβε εξιτήριο μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας, καθώς είχε υποστεί πνευμονική εμβολή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ενώ ετοιμαζόταν για τη συμμετοχή του στο Φόρουμ των Δελφών.

Πλέον θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπεία για τη θρόμβωση και να υποβληθεί εκ νέου σε έλεγχο.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τι είναι η πνευμονική εμβολή 

Σε ένα υγιές άτομο, το αίμα λαμβάνει οξυγόνο από τους πνεύμονες και το μεταφέρει σε ολόκληρο το σώμα. Η πνευμονική εμβολή προκύπτει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο των πνευμόνων φράσσεται από έναν θρόμβο αίματος, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η σωστή κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες. Εκτός του ότι μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, η πνευμονική εμβολή μπορεί να επηρεάσει τη μεταφορά του αίματος σε ολόκληρο το υπόλοιπο σώμα και να ασκήσει μεγάλη πίεση στην καρδιά. Η πνευμονική εμβολή συχνά συνδέεται με την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT), που έγκειται στον σχηματισμό ενός θρόμβου αίματος στο πόδι (αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο ή οίδημα στο πόδι σας, καθώς και μια αίσθηση θερμότητας κατά το άγγιγμα). Εάν κάποιο τμήμα αυτού του θρόμβου αίματος διασπαστεί και κολλήσει σε ένα αιμοφόρο αγγείο στους πνεύμονες, μπορεί να προκληθεί πνευμονική εμβολή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πνεύμονα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναρρώσετε εντελώς μετά από μια πνευμονική εμβολή, εάν αυτή διαπιστωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, η πνευμονική εμβολή αποτελεί σοβαρό επείγον ιατρικό περιστατικό και ο κίνδυνος διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Η πνευμονική εμβολή επηρεάζει τους πνεύμονες, την καρδιά και το αίμα, συνεπώς η αντιμετώπισή της απαιτεί τη συμμετοχή γιατρών που ειδικεύονται στα εν λόγω διαφορετικά όργανα και συστήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ