Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Πάνω από 16.000 διορισμοί εκπαιδευτικών την τελευταία διετία

Από τον Σεπτέμβρη διαδραστικοί πίνακες στις τάξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα έδρανα της Βουλής
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα έδρανα της Βουλής © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών την τελευταία διετία - Τι είπε για ΑΣΕΠ και voucher.

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που έχουν γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια μίλησε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

«Επί 12 χρόνια στη χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στη διετία πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς», είπε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. 

Σχετικά με το ΑΣΕΠ, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν μέσα τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων. Ανέφερε ωστόσο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς, αλλά και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια ώστε να τα διδάξουν στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο voucher που πρόκειται να λάβουν οι εκπαιδευτικοί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού: «Πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν για 1η φορά οριζοντίως voucher, για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Συμπληρώνει το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά»

Η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε ότι από Σεπτέμβρη θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη, για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό ενώ έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής, όπως είπε.

Η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως εφ' όλης της ύλης | Καλημέρα | 09/04/2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ