Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Αφήσαμε πίσω την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε θέσεις στα ΑΕΙ

Η Νίκη Κεραμέως δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τροπολογίες που κατέθεσε «δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων
Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες που κατέθεσε για την Παιδεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την Παιδεία, ζητώντας την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της κατανομής χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει ποιοτικών κριτηρίων, της Τράπεζας Θεμάτων και τη μείωση στο μισό της εξεταστέας ύλης των Πανελληνίων Εξετάσεων

«Αφήσαμε την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε μία θέση στο Πανεπιστήμιο σε όλους, τους έλεγε όλοι ελεύθερα στο Πανεπιστήμιο, μην κουράζεστε με εξετάσεις - ούτε για το Πανεπιστήμιο ούτε για το σχολείο», είπε η Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. «Τι και αν τα παιδιά μας έμεναν ημιμαθή με αυτόν τον τρόπο. Μας έλεγαν τη σημαία να την κρατάει όποιος κληρώνεται όχι όποιος είναι ο καλύτερος». Η υπουργός σημείωσε ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν «το πραγματικό της πρόσωπο». 

 

 

Νίκη Κεραμέως: Η απάντηση στις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΒΕ, χρηματοδότηση ΑΕΙ & Πανελλήνιες

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε σε ένα προς ένα τα ζητήματα που θίγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις τροπολογίες του. 

Για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε: «Τι κι αν κοροϊδεύαμε τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο και δεν τους εξασφαλίζαμε προοπτικές για το μέλλον τους, καθώς, οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει ένας εισακτέος με 1 στα 20 ήταν απειροελάχιστες; Τι κι αν κοροϊδεύαμε τους Έλληνες φορολογούμενους; Τι κι αν αυτό δεν υπηρετούσε τα Πανεπιστήμιά μας; Και εδώ έρχεται η απαξίωση από τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας. 6 στους 10 περίπου ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Εσείς εκεί. Επιμονή στους εισακτέους της λευκής κόλλας, που εισάγονται μεν, αλλά δεν αποφοιτούν ποτέ από τα Πανεπιστήμια».

  • Για την κατάργηση της κατανομής χρηματοδότησης στα ΑΕΙ με βάση ποιοτικά κριτήρια, η Υπουργός σημείωσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός έδινε ελεύθερα ό,τι λεφτά ήθελε στα Πανεπιστήμια. Εμείς θεσπίσαμε την κατανομή χρημάτων στη βάση κριτηρίων, αντικειμενικών και ποιοτικών. Εσείς λέτε όχι στην ποιότητα. Θέλετε να μην υπάρχει  ποιότητα, να μην υπάρχει αξιολόγηση, όπως ακριβώς την πολεμήσατε και στα σχολεία».
  • Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στο μισό, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «θέλετε να μένουν τα παιδιά μας ημιμαθή ή να μπαίνουν και χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, όπως είχατε προτείνει προεκλογικά».
  • Για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων η Υπουργός υπογράμμισε: «εισηγείστε να μην εξασφαλίζεται κάλυψη ελάχιστης ύλης για όλους, να μην έχουμε πρόσθετα εχέγγυα εγκυρότητας και αξιοπιστίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και εφαλτήριο περαιτέρω αναβάθμισης της εκπαίδευσης».

«Με νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία, με έμφαση στις δεξιότητες από τα 4 έτη, με διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, με τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους πρώτους 16.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια, με οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς μας, με αξιολόγηση, με οριζόντιο ψηφιακό μετασχηματισμό, διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής στα σχολεία μας. Προχωρήσαμε όλοι μαζί μπροστά για μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, για να τους δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Νίκη Κεραμέως_Διατάξεις ΥΠΑΙΘ και απάντηση σε τροπολογίες ΣΥΡ_Βουλή 30.03.2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ