- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Συνάντηση Σταϊκούρα-Ντομπρόβσκις – Τελειώνει η ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας
Προϋπόθεση αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωσης της 14ης αξιολόγησης
Κλείνει το κεφάλαιο της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα όπως προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Όπως προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προϋπόθεση αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωσης της 14ης αξιολόγησης η οποία όπως εκτίμησε βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Η απόφαση θα ληφθεί τυπικά τον ερχόμενο Ιούνιο ενώ αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 750 εκατ. ευρώ η οποία εκκρεμεί από το 2019, αναμένεται να καταβληθεί έως το τέλος του έτους.
Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ από το 2023 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως αυτό αφορά μια συζήτηση σε εξέλιξη στην οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το νέο τοπίο, συμπληρώνοντας όμως πως παραμένει σημαντικό η Ελλάδα να παρουσιάσει μια αξιόπιστη στρατηγική μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους.
Όσον αφορά πιθανή παράταση της ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής και το 2023, ο κ. Ντομπρόβσκις επανέλαβε ότι οι ισχύουσες αποφάσεις προβλέπουν διατήρησή της μόνο για το 2022, αλλά η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των νεότερων προβλέψεων της Κομισιόν στις 16 Μαΐου.
Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα σήμερα, έλαβε τους πρώτους πόρους – μετά την υψηλή προκαταβολή – από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την εκταμίευση της δόσης των 3,6 δισ. ευρώ.
Πόροι που μπορούν να αποτελέσουν «ανάχωμα» στις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και να τροφοδοτήσουν τον αναπτυξιακό μηχανισμό της χώρας. Πόροι που θα κατευθυνθούν σε στρατηγικούς τομείς, όπως είναι η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, θα κινητοποιήσουν σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, και θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.