- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας
«Κλείνουμε ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twiter.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το «τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας», καθώς μέσω ανάρτησης στο Twitter έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα προχώρησε σε πρόωρη αποπληρωμή των τελευταίων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ.
«Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά. Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.
Σταϊκούρας για αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ: «Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών»
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη Δευτέρα (4/4) την αποπληρωμή των οφειλών προς το ΔΝΤ και όπως τόνισε με αφορμή το γεγονός αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «κλείνει ένα κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη».
Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών «πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση», η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, «στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας». Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η αποπληρωμή του ΔΝΤ ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Και η ανακοίνωση καταλήγει «συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.