- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χρ. Σταϊκούρας: Ανακοίνωσε το τέλος των οφειλών στο ΔΝΤ
«Ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010 έκλεισε»
Την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας,
Όπως τονίζει με δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Αποπληρωμή που ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
Στη συνέχεια προσθέτει ότι κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.
Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, «στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».
Καταληκτικά, στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ελήφθη η απόφαση
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.