Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο

Η ανάρτηση της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανάρτηση της Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων
Η ανάρτηση της Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων © Facebook

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

Ανάρτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στην εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, στις προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα και προτρέπει τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα σκυλί ή μια γάτα.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Κάποτε ήταν φίλοι μας, μέλη της οικογένειάς μας, σύντροφοι στις ώρες της χαράς ή και της θλίψης μας. Ώσπου, μια μέρα, διαπιστώσαμε ότι δεν χωρούν στην πιεσμένη καθημερινότητά μας. Ότι κουραστήκαμε να τα φροντίζουμε. Ότι τα βαρεθήκαμε. Ότι μεγάλωσαν πια κι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Και τα εγκαταλείψαμε γιατί μας δέσμευαν, μας περιόριζαν, μας επιβάρυναν. Τα αφήσαμε στην τύχη τους, όταν δεν τα σύραμε στο ιατρείο για μια εσπευσμένη και πρόωρη ευθανασία.

Χιλιάδες σκύλοι και γάτες, παρατημένοι από τα αφεντικά τους, περιφέρονται αδέσποτοι στις γειτονιές και τις εξοχές μας, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια μας και αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές, τη σκληρότητα των ανθρώπων. Όσο κι αν τα φιλοζωικά σωματεία, πολλά απ’ αυτά στελεχωμένα από εθελοντές, εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων, τα κατοικίδια χρειάζονται τον άνθρωπο όχι μονάχα για να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει, αλλά και για να τους αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του, να τα αγαπήσει. Κι εκείνα θα ανταποδώσουν με άκρα ανιδιοτέλεια την αγάπη του, στο πολλαπλάσιο.

Σήμερα, παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων, ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους. Η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρο ανεκτίμητο.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ