Πολιτικη & Οικονομια

Ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη

Μετά το κάλεσμα που απηύθυνε o Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/ UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ομιλία Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή: Πότε θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο κοινοβούλιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην ελληνική Βουλή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά. Σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, τη Δευτέρα 28/3, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας, Σεργίι Σουτένκο, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ζελένσκι να μιλήσει τη Βουλή

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε κάλεσμα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν εχθές 25η Μαρτίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, με την ημερομηνία της ομιλίας να ορίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα δια της διπλωματικής οδού.

«Επικοινώνησα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήσαμε για την ανθρωπιστική κατάσταση στις υπό πολιορκία πόλεις και τον ευχαρίστησα για την παροχή βοήθειας» γράφει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

 

 

 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η πρόταση Μητσοτάκη για ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή έγινε δεκτή θετικά τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ