Πολιτικη & Οικονομια

Ουκρανία: Στη Μολδαβία ο Έλληνας πρόξενος από τη Μαριούπολη

Το μήνυμα Δένδια για τον Μανώλη Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε (κεντρική) - Ο Έλληνας πρόξενος (ένθετη)
Το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε (κεντρική) - Ο Έλληνας πρόξενος (ένθετη) © EPA POOL | YouTube

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, βρίσκεται στη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 6»

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη έφθασε στη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας γνωστοποίησε ότι η αποστολή «Νόστος 6» ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πρόκειται για επιχείρηση που οργάνωσε η Ελλάδα, προκειμένου να φύγουν Έλληνες ομογενείς από τη Μαριούπολη, μαζί με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη.

Το προηγούμενο βράδυ ο Έλληνας πρόξενος είχε καταλύσει πλησίον του Ουμάν. Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους από τη Μαριούπολη, ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 με κατεύθυνση δυτικά.

Η Μαριούπολη τα τελευταία 24ωρα δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η πόλη - κλειδί που βρίσκεται μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο, προκειμένου οι Ρώσοι να δημιουργήσουν στο ουκρανικό έδαφος μια παραθαλάσσια ζώνη ελέγχου που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα στην Ανατολική Ουκρανία και καταλήγει στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πηγές του ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για «ψέμα ότι ο πρόξενος της Μαριούπολης είναι αιχμάλωτος».

Το μήνυμα Δένδια για τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη που έφθασε στη Μολβαδία

«Η επιχείρηση #Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ