Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Ηλίας Μόσιαλος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στα social media

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στα social media για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γέφυρα των παιχνιδιών που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας.

«Η γέφυρα των παιχνιδιών.

Δεν μπορούμε να δώσουμε στους κυνηγημένους ανθρώπους που κλείνουν την πόρτα του σπιτιού τους και φεύγουν στο άγνωστο όλα αυτά που αφήνουν. Μπορούμε όμως να προσπαθούμε να τους καλωσορίζουμε.

Πριν από μερικές μέρες η αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού στην Πολωνία γέμισε με παιδικά καρότσια. Οι γονείς που τα αφήσαν εκεί σκέφτηκαν πως οι γονείς που εγκατέλειψαν άρον-άρον την Ουκρανία ίσως τα χρειάζονταν. Κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν πως δίνοντάς το καρότσι των παιδιών τους, θα κάνει τους Ουκρανούς να νιώσουν πως αυτοί και τα παιδιά τους είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα. 

Διαβάζω σήμερα για τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Tilsa, στην μικρή πόλη Sighetu Marmației, στη βόρεια Ρουμανία. Ο ποταμός είναι το φυσικό σύνορο με την ουκρανική πόλη Solotvyno. Αυτή η μικρή ξύλινη γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες δεν είναι πλέον απλά σύνορο και σημείο ελέγχου διαβατηρίων. Η ρουμανική συνοριακή αστυνομία και οι πολίτες έχουν μετατρέψει την πεζογέφυρα σε παιχνιδογέφυρα.

Κάθε παιδάκι που περνάει τη γέφυρα για να μπει στη Ρουμανία από την Ουκρανία, μπορεί να διαλέξει ένα από τα παιχνίδια που είναι αραδιασμένα εκεί. Ένα μικρό δώρο ώστε κάθε παιδάκι να μπει στη χώρα και να νιώσει καλοδεχούμενο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ