- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το post της ημέρας: Ηλίας Μόσιαλος
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στα social media για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γέφυρα των παιχνιδιών που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας.
«Η γέφυρα των παιχνιδιών.
Δεν μπορούμε να δώσουμε στους κυνηγημένους ανθρώπους που κλείνουν την πόρτα του σπιτιού τους και φεύγουν στο άγνωστο όλα αυτά που αφήνουν. Μπορούμε όμως να προσπαθούμε να τους καλωσορίζουμε.
Πριν από μερικές μέρες η αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού στην Πολωνία γέμισε με παιδικά καρότσια. Οι γονείς που τα αφήσαν εκεί σκέφτηκαν πως οι γονείς που εγκατέλειψαν άρον-άρον την Ουκρανία ίσως τα χρειάζονταν. Κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν πως δίνοντάς το καρότσι των παιδιών τους, θα κάνει τους Ουκρανούς να νιώσουν πως αυτοί και τα παιδιά τους είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα.
Διαβάζω σήμερα για τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Tilsa, στην μικρή πόλη Sighetu Marmației, στη βόρεια Ρουμανία. Ο ποταμός είναι το φυσικό σύνορο με την ουκρανική πόλη Solotvyno. Αυτή η μικρή ξύλινη γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες δεν είναι πλέον απλά σύνορο και σημείο ελέγχου διαβατηρίων. Η ρουμανική συνοριακή αστυνομία και οι πολίτες έχουν μετατρέψει την πεζογέφυρα σε παιχνιδογέφυρα.
Κάθε παιδάκι που περνάει τη γέφυρα για να μπει στη Ρουμανία από την Ουκρανία, μπορεί να διαλέξει ένα από τα παιχνίδια που είναι αραδιασμένα εκεί. Ένα μικρό δώρο ώστε κάθε παιδάκι να μπει στη χώρα και να νιώσει καλοδεχούμενο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.