Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Με καθυστέρηση μέτρα στήριξης για την ενέργεια-Δεν αρκούν

Πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΝΑΛ: Πώς σχολιάζει το κόμμα τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης σχετικά με την ενέργεια.

«Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης. 

«Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υπήρχαν και υπάρχουν, όπως υποστηρίζουμε εδώ και πολλές εβδομάδες παρά τις ειρωνείες κυβερνητικών στελεχών. Η υπεραπόδοση από τον ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία δημιούργησε χώρο για ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας. Καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει -επιτέλους- τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών με:

  • Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Κοινωνικό κράτος σημαίνει ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές πολιτικές στήριξης όσων έχουν πραγματική ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μάντζος. 

Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης ύψους 1,1 δισ. – Ποιους αφορά

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τα οποία θα αφορούν ένα τρίμηνο πρόγραμμα ενισχύσεων για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι παρεμβάσεις θα είναι ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο. Οι ρυθμίσεις, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY