Πολιτικη & Οικονομια

Στυλιανίδης: Μην υποτιμήσουμε την κακοκαιρία «Φίλιππος»

Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολίτης περπατά σε δρόμο με χιόνια κουβαλώντας ψώνια
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στον Διόνυσο © EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για τις περιοχές που θα πλήξει το κύμα κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» επιμένει με νέα επιδείνωση του καιρού να αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτες δηλώσεις σημείωσε ότι η κακοκαιρία είναι έντονη και δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε, κάνοντας σύσταση για να αποφύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει. Η κακοκαιρία επιμένει και αύριο και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση το δυσμενέστερο σενάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν αύριο από τη Μακεδονία και κατεβαίνουν με μεγάλη ένταση σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο», είπε ο κ. Στυλιανίδης και σημείωσε «οι οδηγοί να έχουν αλυσίδες στην Αττική, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ανατολική Πελοπόννησο. Ισχυρή σύσταση για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής να έχουν αλυσίδες, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν σε αυτές τις περιοχές».

 

Στυλιανίδης - Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Στυλιανίδης - Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ αν προκύψει ανάγκη

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κακοκαιρία #Φίλιππος | Δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ