Πολιτικη & Οικονομια

ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο

«Έχουμε σχέδιο για τους Έλληνες ομογενείς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κρίση στην Ουκρανία και την επίδραση στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, το βασικό και κύριο πεδίο συζητήσεως αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η επάρκεια στην προμήθεια της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς η Ελλάδα προμηθεύεται το 35%-40% που καταναλώνει από τη Ρωσία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε πλήρης και διεξοδική ανάλυση της δεδομένης κατάστασης που προέκυψε μετά το διάγγελμα Πούτιν. Επισημάνθηκε πως η χώρα μας είναι σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με ευρωπαϊκούς εταίρους και συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μίας κρίσης που συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, όπως επισημάνθηκε στο ΚΥΣΕΑ.

Ως προς τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς στην Ουκρανία, σημειώθηκε πως οι ελληνικές αρχές σε Κίεβο και Μαριούπολη βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα ούτως ώστε να προσφέρουν οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί.

Καταληκτικά, για την προμήθεια φυσικού αερίου, έγινε πλήρης εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων. Μάλιστα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της Ελλάδας παρά τα όσα συμβαίνουν στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις