Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καμίνης στηρίζει Τατσόπουλο για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος»

«Αυτονόητη η υποστήριξή μου προς τον Πέτρο Τατσόπουλο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Τατσόπουλος
Πέτρος Τατσόπουλος © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Γιώργος Καμίνης, με ανάρτησή του στο Facebook, στηρίζει τον Πέτρο Τατσόπουλο για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος».

Τη στήριξή του στον Πέτρο Τατσόπουλο εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, για τα όσα είπε ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σειρά «Άγιος Παΐσιος» του Mega.

Σημειώνεται ότι εκκλησιαστικό site μήνυσε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν από ιεράρχες αλλά και εκκλησιαστικούς κύκλους.

Τατσόπουλος: Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Καμίνη

O Petros Tatsopoulos εξέφρασε μια κριτική άποψη για ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σήριαλ, που δραματοποιεί τη ζωή ενός μοναχού. Άποψη για κάποιους αιρετική, προφανώς. Άποψη ελαφρώς αθυρόστομη, όπως ο ίδιος συνηθίζει, ναι. Αλλά άποψη!

Μια άποψη μάλιστα, είναι σημαντικό να το παρατηρήσουμε, διατυπωμένη σε ελάχιστες αράδες, σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρεται σε ένα καλλιτεχνικό έργο, σε μια μυθοπλασία, η οποία, ο Τατσόπουλος θεωρεί, «αποβλακώνει» τους θεατές της. Εν συνόλω, παρέμβαση που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί εμπρηστική ή έστω εμπαθής. Τρίχες δηλαδή.

Και όμως. Η αντίδραση που προκλήθηκε από αυτή την απλή ανάρτηση στο Facebook είναι τόσο δυσανάλογη του «παραπτώματος», που τρομάζει. Δεν μιλούμε για τη συνηθισμένη εχθροπάθεια που εκφράζεται σε χιλιάδες σχόλια, καταδικαστέα αλλά εν μέρει αναμενόμενη στη σημερινή εποχή. Εδώ η αντίδραση έχει προσλάβει χαρακτήρα χιονοστιβάδας: Αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πύρινες καταδίκες από σεβάσμιους Μητροπολίτες, παρεμβάσεις βουλευτών και ηθοποιών, πρωτοσέλιδα εφημερίδων που στοχοποιούν.

Μια βιομηχανία ζηλωτών που απαιτεί τη σιωπή, ποινικοποιεί την κριτική και διψάει για εκδίκηση επί των «ασεβών και ασέπτων»· και εν τέλει λειτουργεί προειδοποιητικά προς την επόμενη ή τον επόμενο που θα αποφασίσει να ασκήσει το δικαίωμά του να κρίνει πτυχές του φαινομένου της θρησκευτικής πίστης ή αμφιλεγόμενων -ακόμη και μέσα στις τάξεις της ίδιας της Εκκλησίας – προσώπων που το διακονούν.

Εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης, είναι αυτονόητη η υποστήριξή μου προς τον Πέτρο Τατσόπουλο.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ