Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Κύρτσος: Η απάντησή του για τη διαγραφή από τη ΝΔ

Η ανάρτησή του στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος
Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γιώργος Κύρτσος: Η απάντηση του ευρωβουλευτή για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Γιώργος Κύρτσος απαντά με ανάρτησή του στο Twitter για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία και την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα το πρωί της Παρασκευής (18/2). 

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. “Απάντησαν“ με διαγραφή μου», έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Κύρτσος. 

kyrtsos_apantidi.jpg

Γιώργος Κύρτσος: Η ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαγραφή του

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στη δυσφήμιση της χώρας, κατηγορώντας τον ότι «δυσφημεί διεθνώς την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης». 

«Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», αναφέρει –μεταξύ άλλων– στην ανακοίνωση διαγραφής του η Νέα Δημοκρατία. 

«Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

» Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται: Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

» Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

A. Γεωργιάδης: Ζητώ συγγνώμη γιατί στήριξα τον Γιώργο Κύρτσο


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του κ. Κύρτσου από τη ΝΔ, ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του κόμματος για το γεγονός ότι τον είχε στηρίξει στις εκλογές του 2019. Και σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής με τη στάση του τον προσέβαλε και προσωπικά ως θύμα της «σκευωρίας» της Novartis. 

«Ο Γιώργος Κύρτσος ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis. Αντί να εξηγήσει στην ΕΕ τι πραγματικά έγινε στην Ελλάδα με αυτό πήρε το μέρος των σκευωρών. Θλίψη η συμπεριφορά του και αχαριστία στην παράταξη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. 

adonis.jpg

Γιώργος Κύρτσος: Οι αναρτήσεις στο Twitter που έφεραν τη διαγραφή

Ο Γιώργος Κύρτσος με αναρτήσεις του το τελευταίο διάστημα άφηνε αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου για σειρά ζητημάτων.

Μόλις σε σημερινή του ανάρτηση (18/2), ο ευρωβουλευτής γράφει: «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ. Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων». 

kyrtsos.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ