- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σακελλαροπούλου: Στην πρόβα του Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής
Σε streaming οι sold-out συναυλίες
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρόβα της ηχογράφησης της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν με τον Θεόδωρο Κουρεντζή.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρακολούθησε στο Μέγαρο Μουσικής την πρόβα της ηχογράφησης ενός μέρους από την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν, την οποία διηύθυνε ο αρχιμουσικός, Θεόδωρος Κουρεντζής.
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής θα παρουσιάσει την «Ενάτη Συμφωνία» στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ.
Θεόδωρος Κουρεντζής: Streaming οι sold-out συναυλίες της «Ενάτης»
Tο Μέγαρο και η MusicAeterna, σε συνεργασία με τo ARTE, την Unitel και το ZDF, εξασφάλισαν τη μετάδοση σε streaming στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα γενεθλίων του πολυβραβευμένου Θεόδωρου Κουρεντζή, της «Ενάτης Συμφωνίας» του Ludwig van Beethoven.
Ένα παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτεχνικό γεγονός, που θα παρουσιαστεί στις 19 και 20/2 ζωντανά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, από τις ιστοσελίδες του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE Concert.
Έτσι, όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους για τις δύο sold-out εμφανίσεις του διεθνώς περιζήτητου αρχιμουσικού στην Αθήνα έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν on line τη συναρπαστική ερμηνεία του.
Η μαγνητοσκόπηση που θα διατίθεται δωρεάν στους διαδικτυακούς θεατές, σε ολόκληρη την Ευρώπη, για 90 ημέρες μετά την ψηφιακή της πρεμιέρα. Επιπλέον, αργότερα μέσα στη χρονιά, οι φίλοι του γνωστού ευρωπαϊκού καναλιού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη σπουδαία συναυλία και από τις τηλεοπτικές τους οθόνες.
Κουρεντζής στο Μέγαρο: Streaming και ηχογράφηση της 9ης του Μπετόβεν
Η μαγική ερμηνεία της «Συμφωνίας αρ. 9» του Ludwig van Beethoven από την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, αλλά και τους σολίστ Birgitte Christensen (σοπράνο), Sophie Harmsen (άλτο), Benjamin Bruns (τενόρος) και Johannes Kammler (μπάσος), θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει από τη Sony Classical, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας έρχεται στην Αθήνα ειδικά για την ηχογράφηση της αριστουργηματικής σύνθεσης του Beethoven.
Η μαγνητοσκόπηση των δύο συναυλιών αποτελεί παραγωγή της Unitel, κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, σε συμπαραγωγή με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση ZDF για λογαριασμό του ΑRTE και σε συνεργασία με τη MusicaAeterna και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Μέγαρο συνέπραξε για πρώτη φορά με αυτούς τους τρεις σημαντικούς φορείς, τον προηγούμενο Ιούνιο, με την ευκαιρία της συναυλίας του Θεόδωρου Κουρεντζή και του διάσημου Συνόλου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, με την «Εβδόμη» του Ludwig van Beethoven, ένα εντυπωσιακό μουσικό και τεχνολογικό εγχείρημα που σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.