Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου για δολοφονία 7χρονου: Αναφέρομαι στις ευθύνες όλων

Η απάντηση της υφυπουργού στην Εισαγγελία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη.

Στην υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη αναφέρθηκε εκ νέου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το έγκλημα στην Κυψέλη, η κυρία Μιχαηλίδου επανήλθε στο θέμα με νέες της δηλώσεις στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών ή κάποιο κυνήγι ευθύνης», ενώ σημείωσε πως η αναφορά της είναι καλόπιστη «στις ευθύνες όλων».

«Όλη αυτή η ιστορία στην Κυψέλη, όπως στην περίπτωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχαμε τη μεταφορά ενός παιδιού, την απομάκρυνση ενός παιδιού από την προηγούμενη δημοτική αρχή από την βιολογική του οικογένεια σε ένα ίδρυμα και κατόπιν σε μία ανάδοχη οικογένεια. Όπου τι είχαμε; Ένα παιδί σώθηκε και ένα παιδί χάθηκε και τις ευθύνες που έχουμε σαν πολιτεία για το παιδί που χάθηκε» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να δούμε πώς δουλεύουμε καλύτερα, πώς ο καθένας μας κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων η κα Μιχαηλίδου.

Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στη σημασία του θεσμού της αναδοχής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αυτό που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε ως υπουργείο υπεύθυνο για την παιδική προστασία είναι οι περιπτώσεις της αναδοχής, δηλαδή τα παιδιά να απομακρύνονται από τη βιολογική τους οικογένεια, όταν αυτή έχει κάποια κακοποιητική ή παραβατική συμπεριφορά και, αντί τα παιδιά αυτά να διαμένουν για μήνες ή και για χρόνια ή ακόμα και να ενηλικιώνονται σε δομές παιδικής προστασίας, να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις