Πολιτικη & Οικονομια

Viral η διερμηνέας στις δηλώσεις Μητσοτάκη με Πλένκοβιτς (βίντεο)

«Και πολλά άλλα που δεν κατάλαβα»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η διερμηνέας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς αγχώθηκε. «Και πολλά άλλα που δεν κατάλαβα», η ατάκα της.

Η διερμηνέας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κροάτη ομολόγου του, Αντρέι Πλένκοβιτς, τα βρήκε «σκούρα», όπως φαίνεται και από το viral βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αγχωμένη και με αρκετές παύσεις στη μετάφραση, η διερμηνέας δυσκολεύτηκε να αποδώσει στα ελληνικά τις δηλώσεις Πλένκοβιτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη σήμερα Πέμπτη (10.02) στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ, όπου συναντήθηκε με τον Κροάτη πρωθυπουργό. Μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου η διερμηνέας έκλεψε την παράσταση.

Διερμηνέας για δηλώσεις Πλένκοβιτς: «Και πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα»

Στο βίντεο που δημοσίευσε η κρατική τηλεόραση από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Πλένκοβιτς στο Ζάγκρεμπ, η διερμηνέας, έχοντας δυσκολευτεί να μεταφράσει τα όσα έλεγε ο Κροάτης πρωθυπουργός, ακούγεται κάποια στιγμή να λέει την ατάκα: «Και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα».

«Έτσι και σήμερα συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για πολλά θέματα, για την πρόοδο σε πολλούς τομείς, όπως στην οικονομία, στη βελτίωση των σχέσεων και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Αντρέι Πλένκοβιτς που δυσκόλεψε τη διερμηνέα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς (Andrej Plenković) γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1970. Είναι Κροάτης πολιτικός και διπλωμάτης, ο οποίος διατελεί πρωθυπουργός της Κροατίας από τις 19 Οκτωβρίου 2016. Είναι ο πρόεδρος της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) από το 2016.

Ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο από την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013 μέχρι την παραίτησή του από ευρωβουλευτής, προκειμένου στη συνέχεια να αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργός της Κροατίας, δυσκόλεψε τη διερμηνέα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με Κυριάκο Μητσοτάκη © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ το 1993, ο Πλένκοβιτς κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Κροατίας στην ΕΕ.

Από το 2005 ως το 2010, ήταν αναπληρωτής πρεσβευτής της Κροατίας στη Γαλλία, πριν εγκαταλείψει τη θέση του για να γίνει υφυπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Στη συνέχεια εξελέγη στο Κροατικό Κοινοβούλιο το 2011.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντρέι Πλένκοβιτς στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Πλένκοβιτς οδήγησε το κόμμα του, το HDZ, σε νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2016. Ορίστηκε 12ος πρωθυπουργός της Κροατίας από την πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς στις 10 Οκτωβρίου 2016. Έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του 2020 ανανέωσε τη θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πλένκοβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι κοινές οι αξίες Ελλάδας - Κροατίας για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις