Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η τρίτη διαθήκη δρομολογεί τις εξελίξεις

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Σεισμό θα προκαλέσει η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του.

Η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σύμφωνα με τον δικηγόρο του εκλιπόντος πολιτικού.

Ειδικότερα, σε αυτές γίνεται εκτενής αναφορά για θυρίδες σε τράπεζες της Ελβετίας, με το περιεχόμενο τους να μην αποκλείεται να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς.

Δικαιούχοι αυτών των θυρίδων στην Ελβετία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, εμφανίζονται άλλα ονόματα και όχι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

«Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο εκλιπών σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος», σημειώνει ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσθεσε:

«Η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

«Έχει σημασία ότι δεν μιλούμε για διαθήκη με την κλασική έννοια του όρου. Εκτός από το γεγονός ότι ορίζει πώς κατανέμονται τα όποια κληρονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός ότι θέλει να αφήσει και μια παρακαταθήκη – εξήγηση – εξιστόρηση γεγονότων, συμπεριφορών και ανθρώπων», λέει ο Νίκος Αλεξανδρής. 

Μάλιστα, εξηγεί ότι ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της πρώτης διαθήκης, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η γνώση που έχει προέρχεται από τον ίδιο τον εκλιπόντα, ο οποίος λόγω της ασθένειάς του δεν μπορούσε να γράφει με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατέγραφε σε ηχητικά αρχεία τις σκέψεις του.

«Έχουμε ακούσει τις απομαγνητοφωνήσεις. Λέει ποιες σκέψεις του αποτυπώνονται σε ποια διαθήκη. Συνάγω ότι αυτά θα δούμε και στη διαθήκη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται και σε ονόματα, ωστόσο ας είμαστε προσεκτικοί μέχρι την επίσημη δημοσίευση», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ