- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ»
Το «καρφί» του για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, μίλησε στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του.
Τη θέση ότι ο άξονας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει μετατοπιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Μόλις ανακοινώσαμε την άποψή μας (για την πρόταση δυσπιστίας), ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις και έλεγαν τα ίδια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μέσα από "γνωστά κέντρα ενημέρωσης"» ανέφερε στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής.
Για το θέμα των εκλογών είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, όταν οι νεκροί ήταν 50 έλεγε ότι οι εκλογές μέσα στην πανδημία θα ήταν μια τυχοδιωκτική κίνηση Μητσοτάκη». «Σήμερα οι εκλογές είναι τυχοδιωκτικές ή όχι με 110 νεκρούς;» αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Και ξεκαθάρισε: Εμείς δεν πάμε με παλαιοκομματικούς όρους στην επόμενη μέρα, αλλά θέλουμε ο κόσμος να ακούσει τη σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση. "Την ακούει και την αγκαλιάζει καθημερινά, διότι απαντά στα προβλήματά του. Αυτή είναι η μόνη απάντηση».
Σχολιάζοντας την κριτική για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών κατά το πρόσφατο διάστημα, είπε ότι αποφασίστηκαν τον Σεπτέμβριο: «Θα θυμάστε ότι χάθηκε η Φώφη Γεννηματά. Μη χάνετε την αίσθηση του μέτρου και του ήθους"» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του προέδρου της Βουλής για μη παραχώρηση αίθουσας στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής αύριο το μεσημέρι. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεδριάσει πολλές φορές εν μέσω νομοσχεδίων και η ΚΟ της ΝΔ έχει συνεδριάσει μία φορά εν μέσω προϋπολογισμού: «Το λάβαμε το μήνυμα. Το έλαβε και ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης σε όσους σιωπηρά συναίνεσαν σε αυτό» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.