Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου: Όταν ορκιζόμουν μου είπαν να πάω με τους συνοδούς

Ποιο άλλο στιγμιότυπο αποκάλυψε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τις διακρίσεις που έχει βιώσει λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε στιγμές της ζωής και καριέρας της στις οποίες έχει βιώσει διακρίσεις λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου.

Μάλιστα, μία εξ αυτών ήταν όταν ορκιζόταν στο Προεδρικό Μέγαρο και κατά την είσοδό της θεώρησαν πως είναι συνοδός κάποιου υπουργού και όχι μέλος της κυβέρνησης.

«Πρώτη μέρα, ορκίζομαι στο Προεδρικό τον Ιούλιο του 2019. Μπαίνουμε και μου λένε, "όχι, από εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη"».

Ακολούθως, μίλησε και για την πρώτη της μέρα στο υπουργείο, όταν και πήγε για να πάρει το γραφείο της. Εκεί, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον χώρο, της έδειξε τα γραφεία των γραμματέων της και της είπε να διαλέξει όποιο επιθυμεί.

«Είχε το στερεότυπο: γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι στη γραμματεία να περιμένει τον υπουργό, τον 50αρη, να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως «η κοινωνία πρέπει να παλέψει για την έχουν οι γυναίκες ίση φωνή με τους άνδρες» ενώ έφερε ως παράδειγμα αυτό και τα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών, που υποχρεούνται νομικά με έχουν ένα ποσοστό γυναικών, αλλά συνήθως αυτές είναι συγγενικά πρόσωπα των ανδρών μελών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ