Πολιτικη & Οικονομια

JPMorgan: Εξαγοράζει το 48% της Viva Wallet έναντι 816 εκατ. ευρώ

H πρώτη από τις δυο εξαγορές που προανήγγειλε ο Αλέξης Πατέλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Viva Wallet: Στην JP Morgan το 48% με τίμημα 816 εκατ. ευρώ
Viva Wallet © KostasManos/EPA Pool

Η JPMorgan θα αποκτήσει το 47% περίπου της ελληνικής fintech Viva Wallet με τίμημα που ανεβάζει την αποτίμησή της πάνω από τα 1,5 δισ.

Η πρώτη εξαγορά την οποία προανήγγειλε χθες ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του στο Twitter, αφορά το 48% της Viva Wallet από την JP Morgan έναντι 816 εκατ. ευρώ. «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων», έγραψε ο κ. Πατέλης. 

Ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων λοιπόν, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Viva Wallet, αποτιμώντας το 100% της εταιρείας σε 1,7 δισ. ευρώ.

Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (27%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (7%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ της εταιρείας. 

Η Viva είναι μία εταιρεία με τεχνολογικό προβάδισμα, ένα software house με όλες τις αναγκαίες άδειες, που προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών πληρωμών στους εμπόρους, παρέχοντας τοπική υποστήριξη (localized support) σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται. Έχει παρουσία σε 23 χώρες και θα αποκτήσει φυσική παρουσία με τραπεζική άδεια σε τρεις ακόμη χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, Ρουμανία). 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ