Πολιτικη & Οικονομια

Με «βαρύ τίμημα» απειλεί ο Τσαβούσογλου την Ελλάδα και την Κύπρο

Kατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποθάλπει Γκιουλενιστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλουτ Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλουτ Τσαβούσογλου © NuriSahin/ΕPA Pool

Kατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. 

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι είναι άλλο οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και άλλο η τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και απείλησε πως αν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. «Μην παίζουν με τη φωτιά», τόνισε.

 

 

Η Άγκυρα θεωρεί ότι οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας συνδέονται με το ΡΚΚ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, την κατηγόρησε ότι στηρίζει οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το ΡΚΚ, καθώς και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν μέσω της χώρας ή και να μείνουν σε αυτή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ