Πολιτικη & Οικονομια

Παρθενική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος

Θα επισκεφθεί έξι Μονές έως το Σάββατο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο Άγιο Όρος έως το μεσημέρι του Σαββάτου, επισκεπτόμενος συνολικά έξι Μονές. Ειδικότερα, θα επισκεφτεί τις Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, καθώς και τις κρατικές δομές που έχουν έδρα στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο Υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).

Μετά την υποδοχή που θα του επιφυλάξει στις Καριές η Διοίκηση του Αγίου Όρους, απόψε Πέμπτη θα κάνει την πρώτη του διανυκτέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ αύριο θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που βρίσκονται στο Άγιο Όρος (κέντρο Υγείας, Πυροσβεστικό Σταθμό, τελωνείο κ.τ.λ.), ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.