Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Απέδειξε τη σκευωρία Novartis

Η ανάρτηση του υπουργού ανάπτυξης για τη συνέντευξη της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει με τόση διαύγεια τη σκευωρία Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης - Ζωή Κωνσταντοπούλου © EUROKINNISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου και Novartis: Πώς σχολίασε τη συνέντευξή της

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τη συνέντευξη που έδωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Action24 για την υπόθεση Novartis.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «σκάνδαλο και σκευωρία Novartis» αναφέροντας πως οι καταθέσεις μαρτύρων είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα, Documento, πριν ακόμη οι μάρτυρες μιλήσουν στη δικαιοσύνη. 

Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Κανείς δεν έχει αποδείξει με τόση διαύγεια τη σκευωρία Novartis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Ομολογώ ότι κανένας μέχρι σήμερα δημοσίως δεν έχει εκφράσει με τόση Διαύγεια την ουσία και την απόδειξη της Σκευωρίας Novartis όσο χθες η @ZoeKonstant στον @kouvie για μένα που το έζησα παραμένει απίστευτο πώς το τόλμησαν τόσο εξώφθαλμα!».

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης

Την ίδια ώρα, προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κλήθηκε ως κατηγορούμενος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Βαξεβάνης θα απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στην κυρία Αλεβιζοπούλου για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας. Νωρίτερα προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια για τις 16 Φεβρουαρίου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο δημοσιογράφος χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Παππάς κ.α.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο © © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κώστας Βαξεβάνης: Αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες

Με βάση τη δικογραφία που έχει προκύψει μετά τις πολύμηνες ανακρίσεις για το σκάνδαλο με την ενοχοποίηση χωρίς στοιχεία 10 πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλου μεταξύ άλλων), η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απήγγειλε τέσσερις κατηγορίες στον Κώστα Βαξεβάνη.

Ειδικότερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατηγορείται για:

  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και
  • συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.
  • Και δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ