Πολιτικη & Οικονομια

Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη & Αβραμόπουλο

Έκλεισε η υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος © EUROKINNISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο αρχείο μπήκε και ο φάκελος του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Και οι τρεις επίκουροι ανακριτές που χειρίστηκαν την υπόθεση τάχτηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αντιθέτως για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μία επίκουρος ανακρίτρια υποστήριξε ότι θα έπρεπε να κληθεί για νέες εξηγήσεις. Ωστόσο την άποψή της δεν τη δέχτηκαν οι άλλοι δύο ανακριτές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «εκ του υπάρχοντος αποδεκτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.

»Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Κελέση δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

adonis-novartis.jpeg

H υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ