Πολιτικη & Οικονομια

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται Κώστα Βαξεβάνη - Η ανακοίνωση τομεάρχη

Τι καταγγέλλει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Θεόφιλος Ξανθόπουλος © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για τις εξελίξεις με τον Κώστα Βαξεβάνη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μεταξύ άλλων, έκανε δήλωση ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Ο τομέαρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον εκδότη του «Documento», κάνοντας λόγο για «εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε όσους τον ελέγχουν».

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου για τον Κώστα Βαξεβάνη:

«Η διαστρέβλωση της υπόθεσης του "σκανδάλου Novartis", προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν "σκευωρία Novartis", που αποτέλεσε σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, εισέρχεται στην επόμενη φάση της.

» Αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς‧ αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου‧ αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

» Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε.

» Στη σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ