Πολιτικη & Οικονομια

Γκάγκα: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα

Τι είπε για το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Παίδων Πεντέλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επεσήμανε πως «δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», υπογραμμίζοντας, όμως, πως «αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων».

Ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τη μετατροπή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο, τοποθετήθηκε εξηγώντας ότι «το νοσοκομείο θα συνεχίσει κανονικά την πρωινή του λειτουργία, αλλά θα ανασταλούν οι βραδινές εφημερίες της που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη».

«Είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, στο οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «το νοσοκομείο θα δέχεται τα πρωινά τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ η αναστολή των βραδινών εφημεριών θα διαρκέσει έξι εβδομάδες με στόχο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά».

Τέλος, σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, αυτή τη στιγμή στην Αττική γίνονται καθημερινά:

  • 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία»,
  • 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 
  • 300 στο Παίδων Πεντέλης

Πρόσθεσε δε ότι το εν λόγω νοσοκομείο εξυπηρετεί ιδιαίτερα για το σκοπό αυτό, καθώς έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ