Πολιτικη & Οικονομια

Για τη συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ

 Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74148-149667.jpg

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης στάθηκε αρνητικά απέναντι στη σημερινή  επίσκεψη Γιούνκερ και τη θερμή συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη».

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Η στήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση είναι στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της, για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με το λαό να χρεοκοπεί καθημερινά από τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία. Η επίτευξη των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών στόχων, που είναι στόχοι των μονοπωλίων, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού».

Εξάλλου, οι ΑΝΕΛ υπογράμμισαν: «Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γιούνκερ αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για να διασώσει τις γερμανικές τράπεζες και η κυβέρνηση για να διασώσει τους Έλληνες μιντιάρχες, νομοθετώντας μέσα στον Αύγουστο, την ώρα που κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων, οι οποίοι γονατίζουν από τα χαράτσια και είναι ανήμποροι απέναντι στις τράπεζες».

Η Χρυσή Αυγή υποστήριξε: «Οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι δίνουν τα εύσημα στον Σαμαρά την ώρα που η εθνική μας οικονομία καταστρέφεται και οι δείκτες της ανεργίας ξεπερνούν τα όρια τριτοκοσμικής χώρας. Οι θερμοί εναγκαλισμοί Σαμαρά Γιούνκερ, την στιγμή που ο Ελληνικός Λαός πένεται, αποδεικνύουν πως η μνημονιακή εξουσία έχει ξεπουλήσει τα πάντα στην τραπεζική ολιγαρχία των Βρυξελλών».

Η ΔΗΜΑΡ εκτίμησε: «Αφορμή για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για μία νέα σχέση με τους εταίρους και το δημόσιο χρέος ήταν η επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, κάτι το οποίο, όμως, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτό που έγινε έγινε ήταν να ειπωθεί από την ελληνική πλευρά ότι όλα βαίνουν καλώς, την ίδια ώρα που η ελληνική οικονομία και η κοινωνία στενάζουν. Ο κ. Γιούνκερ, μάλιστα, δήλωσε ότι η λιτότητα δεν έχει φθάσει στο τέλος αλλά θα συνεχιστεί».

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ