- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούνκερ: «Φίλε και αδελφέ» Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν αντάλλαξαν θερμές δηλώσεις
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Κλοντ Γιούνκερ αντάλλαξαν ευχές και θερμές δηλώσεις. Ο κ. Σαμαράς πρώτος εξήρε το ρόλο του κ. Γιουνκέρ στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, κάνοντας λόγο για «ηγετικό ρόλο του», και τον πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει τον έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και αδελφό» και να λέει με νόημα ότι «αγαπά τους Έλληνες και ότι ελπίζει να συνεχίσουν να τον αγαπάνε».
Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
«Η Ελλάδα μετά από μια μακροχρόνια ύφεση έπειτα από μία επώδυνη δοκιμασία, μετά από κοπιαστική προσπάθεια, σήμερα, βγαίνει από την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αναφέρθηκε στις «πολύ σκληρές θυσίες» και στην «ωριμότητα» των Ελλήνων, αλλά και στην «χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που ενσαρκώνεται στον πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ». Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν «παλιό φίλο της Ελλάδας» και τόνισε: «Ο κ. Γιούνκερ ήταν από εκείνους που κράτησαν ακέραια την πίστη τους στις δυνατότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αποτελεί τιμή για την χώρα το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της Κομισιόν.
Το «ευχαριστώ» του Γιούνκερ
«Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνάψω φιλικούς δεσμούς, δεσμούς αδελφότητας, με τον έλληνα πρωθυπουργό τον οποιό θεωρώ φίλο και αδελφό μου. Είχα σχέσεις φιλικές και με το πρώην υπουργό οικονομικών σχέσεις πολύ φιλικές, πολύ ειλικρινείς και θυελλώδεις προς το συμφέρον της χώρας σας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. «Ήρθα στην Ελλάδα για να ευχαριστήσω τον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δεν δίστασε να με προτείνει για τη θέση αυτή» τόνισε ο κ. Γιουνκέρ. O νέος επικεφαλής της Κομισιόν μίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά και για το χαρτοφυλάκιο του νέου Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του.
Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ
«Αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει... Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό αρχικά», δήλωσε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει. Και συνέχισε: «Την ώρα που κάποιοι εισηγούνταν άτακτη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που κάποιοι έλεγαν ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ήταν φετίχ, η Ελλάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, και αφήνει την κρίση πίσω της». Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, δεν πρέπει να επαναληφθεί η κρίση να μη τεθούν σε κίνδυνο όσα πετύχαμε, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα να τα αφήσουμε πίσω μας για πάντα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.