Πολιτικη & Οικονομια

EΟΔΥ: Ιστορίες για… αρκούδες το «διπλό σύστημα καταγραφής»

Στο αρχείο άκαρπη η σχετική έρευνα

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλεύτρια πραγματοποεί rapid test σε γυναίκα
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σχόλιο με αφορμή τη δικαστική απόφαση να μπει στο αρχείο η έρευνα στον ΕΟΔΥ για «διπλά βιβλία» καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ήταν, ακριβώς, πολύ κακό για το τίποτε… Στο αρχείο η υπόθεση, η οποία έμοιαζε από την αρχή με το θέατρο του παραλόγου.

Πέραν από την ακατανόητη κατηγορία περί… «διπλού συστήματος καταγραφής των ημερησίων κρουσμάτων» του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2, για το οποίο κατηγορήθηκε  κάκιστα και αυθαίρετα ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), είχε πάρει, τότε, πήρε το μάτι μας «παράπονα» ακόμη και για την… απουσία του «δείκτη θετικότητας» από τα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του Οργανισμού.

Κι εάν για τον «δείκτη θετικότητας» μπορούμε να πούμε ότι εκείνοι οι οποίοι δεν τον είχαν… ανακαλύψει ακόμη, τότε, στα επιδημιολογικά δελτία του ΕΟΔΥ ήταν  απλώς όσοι δεν κατάλαβαν ποτέ στο Δημοτικό την απλή μέθοδο των τριών, η κατηγορία για το «διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων», για το οποίο κατηγορήθηκε ο ΕΟΔΥ, δεν συνοδεύθηκε ποτέ την καταγραφή της... αιτίας για την οποία ένα τέτοιο σύστημα θεωρούν κάποιοι ότι λειτουργεί στον ΕΟΔΥ.

Ισχυρίσθηκαν ή υπονόησαν τότε ορισμένοι, λοιπόν, μεταξύ των γραμμών, ότι ο ΕΟΔΥ παρακρατεί τα πραγματικά στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας και τροφοδοτεί, παράλληλα, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τον ίδιον τον πρωθυπουργό με επίπλαστα στοιχεία. Δεν μας είπαν ποτέ, όμως, ποιος είναι ο λόγος για αυτή την παρανοϊκή πρακτική…

Επίσης, τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία έλεγαν ότι παρακρατεί ο ΕΟΔΥ, τι τα κάνει ο Οργανισμός; Τα εξαφανίζει; Τα αρχειοθετεί; Τα πουλάει; Τα καταστρέφει; Έλεος…

Είναι προφανές ότι «διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων» όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρχει, καθώς δεν υφίσταται καμία λογική βάση πάνω στην οποία θα αναπτυσσόταν αυτό το… διπλό σύστημα. Η σχετική επίσημη έρευνα δεν κατέληξε στην ανακάλυψη ενός τέτοιου «διπλού συστήματος καταγραφής».

Το θέμα είναι πιο απλό. Ο ΕΟΔΥ δεν διαθέτει πολλά από τα στοιχεία, τα οποία θα ήθελαν να έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς ο ΕΟΔΥ δεν προχωρεί σε στατιστική επεξεργασία ούτε σε αναλυτική κατανομή των λίγων – κακώς λίγων – διαθέσιμων στον ίδιον τον Οργανισμό επιδημιολογικών στοιχείων.

Με απλά λόγια, ο ΕΟΔΥ κατηγορήθηκε για κάτι το οποίο απλώς δεν υπάρχει. «Διπλό σύστημα…». Ο ΕΟΔΥ όφειλε να είχε προχωρήσει σε αναλυτική στατιστική επεξεργασία των επιδημιολογικών στοιχείων, τα οποία συλλέγει και καταγράφει καθημερινώς, αλλά δεν το έχει πράξει ακόμη και σήμερα.

Ε, λοιπόν, να κατηγορήσουμε τον ΕΟΔΥ για αυτή την πολύ σοβαρή παράλειψη, η οποία, δεν προέκυψε καν σήμερα ή χθες… Αλλά να κατηγορούμε τον Οργανισμό για ιστορίες με αρκούδες, δεν ήταν και δεν είναι ούτε έντιμο ούτε δεοντολογικό. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ