Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Τρεις μήνες προθεσμία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλεύρης για υγειονομικούς σε αναστολή: Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ αν δεν εμβολιαστούν
Υγειονομικοί © EUROKINNISSI

Πλεύρης για υγειονομικούς σε αναστολή: Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ αν δεν εμβολιαστούν - Παραμένουν εκτός νοσοκομείων μέχρι 31 Μαρτίου.

Παράταση στο μέτρο της αναστολής των υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής. 

Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής. Η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι πρέπει να παραταθεί το μέτρο αναστολής εργασίας μέχρι 31/3/2022. Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε, και εξετάζεται σοβαρά να καταστεί υποχρεωτικό για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα πρέπει σε αυτό το τρίμηνο να αποφασίσουν. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσο διαρκεί η πανδημία. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση του κράτους στο μέτρο της αναστολής και δεν θα μπορέσουν να παρέχουν πλέον την εργασία τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Συνεπώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν την απόφασή τους αν θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Πλεύρης: Περιοριστικά μέτρα μετά τις εορτές

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περιοριστικά υγειονομικά μέτρα αμέσως μετά τις εορτές προκειμένου να αναχαιτιστεί η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η επιτροπή ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να εισηγηθεί τα νέα μέτρα προς την κυβέρνηση.

«Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η επιτροπή ειδικών και υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία. Γι αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί εντός των εορτών και να κάνουν το self test. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα».

Επίσης, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς στον γενικό πληθυσμό το 70% έχει προγραμματίσει και την δεύτερη δόση ενώ το 66% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Στον ενήλικο πληθυσμό το 75% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ενώ το 80% αναμένεται να κάνει και την 2η δόση. Μετά το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τους ένω των 60 ετών το ποσοστό αυξήθηκε από το 81% στο 87% ενώ περίπου 4 εκατ. πολίτες από περίπου 5,7 εκατ δικαιούχων έχουν προγραμματίσει ή έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ