Πολιτικη & Οικονομια

VIP Κλίνες ΜΕΘ: Να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση

Είδατε ποτέ VIP να ψάχνει για κλίνη ΜΕΘ;

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
VIP Κλίνες ΜΕΘ: Να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © Eurokinissi / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Σχόλιο με αφορμή την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν VIP κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ως «ελεεινό ψέμα» χαρακτήρισε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τους πραγματικά ατεκμηρίωτους, συνδικαλιστικούς ισχυρισμούς του προέδρου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου, περί… VIP κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Βέβαια, ο Μιχάλης Γιαννάκος περιόρισε κατόπιν την έκταση της καταγγελίας του, καθώς ο ίδιος εστίασε αποκλειστικά και μόνο σε δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, συγκεκριμένα στα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία», επικαλούμενος τη νοσηλεία αποκλειστικά και μόνον δύο «επιφανών» σε κλίνες ΜΕΘ COVID – 19 των δύο ιδρυμάτων… Έστω.

Η σχετική φιλολογία οφείλει να σταματήσει πάραυτα και, μάλιστα, με την πιο ξεκάθαρη και διαυγή πρωτοβουλία της ιδίας της κυβέρνησης. Η ίδια η κυβέρνηση πρέπει και θα ήταν λίαν χρήσιμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία για την κίνηση των ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 στις ΜΕΘ του ΕΣΥ. Και, μάλιστα, τόσο λεπτομερειακά πρέπει να είναι τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία, που να αδυνατεί ο καθένας, καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος, να αμφισβητήσει έστω και μία νοσηλεία. 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ολοκλήρωσε χθες τις καταγγελίες του με το… εξής «μήνυμα», επί λέξει: Μην περιμένετε σωτηρία από τα νοσοκομεία.

Σε μία χρονική συγκυρία, μάλλον σε μία διαχρονία πια, στην οποία καταγράφεται ίσως ακόμη και για πρώτη φορά σε έρευνες της κοινής γνώμης, ποσοτικά και ποιοτικά, η εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων για το σύστημα Υγείας, ιδιαιτέρως για το ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά και για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των άλλων μονάδων Υγείας, το ως άνω «μήνυμα» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί ανατριχίλα. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα λογικά άλματα και τις λογιστικές αλχημείες, στις οποίες υποχρεώθηκε, τελικά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να «υποστηρίξει» τους ισχυρισμούς του. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Δεν θα την καταλάβει κανείς.

Σημασία έχει η κυβέρνηση να ανοίξει τώρα όλα τα χαρτιά. Να εμπιστευθεί απολύτως την κοινωνία και τους πολίτες. Να τους εξηγήσει αναλυτικά τις ροές των ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID-19 προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας. Να θέσει τέρμα σε αυτή την υπονομευτική για την κοινωνία και το ΕΣΥ παραφιλολογία, η οποία δεν μας έχει παρουσιάσει το παραμικρό τεκμήριο, το παραμικρό στοιχείο, πέραν του ακραία σοφιστικού ερωτήματος εκ μέρους του Μιχάλη Γιαννάκου: 

Είδατε ποτέ VIP να ψάχνει για κλίνη ΜΕΘ;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ