VIP Κλίνες ΜΕΘ: Να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση
Είδατε ποτέ VIP να ψάχνει για κλίνη ΜΕΘ;
Σχόλιο με αφορμή την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν VIP κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Ως «ελεεινό ψέμα» χαρακτήρισε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τους πραγματικά ατεκμηρίωτους, συνδικαλιστικούς ισχυρισμούς του προέδρου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου, περί… VIP κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.
Βέβαια, ο Μιχάλης Γιαννάκος περιόρισε κατόπιν την έκταση της καταγγελίας του, καθώς ο ίδιος εστίασε αποκλειστικά και μόνο σε δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, συγκεκριμένα στα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία», επικαλούμενος τη νοσηλεία αποκλειστικά και μόνον δύο «επιφανών» σε κλίνες ΜΕΘ COVID – 19 των δύο ιδρυμάτων… Έστω.
Η σχετική φιλολογία οφείλει να σταματήσει πάραυτα και, μάλιστα, με την πιο ξεκάθαρη και διαυγή πρωτοβουλία της ιδίας της κυβέρνησης. Η ίδια η κυβέρνηση πρέπει και θα ήταν λίαν χρήσιμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία για την κίνηση των ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 στις ΜΕΘ του ΕΣΥ. Και, μάλιστα, τόσο λεπτομερειακά πρέπει να είναι τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία, που να αδυνατεί ο καθένας, καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος, να αμφισβητήσει έστω και μία νοσηλεία.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος ολοκλήρωσε χθες τις καταγγελίες του με το… εξής «μήνυμα», επί λέξει: Μην περιμένετε σωτηρία από τα νοσοκομεία.
Σε μία χρονική συγκυρία, μάλλον σε μία διαχρονία πια, στην οποία καταγράφεται ίσως ακόμη και για πρώτη φορά σε έρευνες της κοινής γνώμης, ποσοτικά και ποιοτικά, η εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων για το σύστημα Υγείας, ιδιαιτέρως για το ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά και για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των άλλων μονάδων Υγείας, το ως άνω «μήνυμα» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί ανατριχίλα.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα λογικά άλματα και τις λογιστικές αλχημείες, στις οποίες υποχρεώθηκε, τελικά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να «υποστηρίξει» τους ισχυρισμούς του. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Δεν θα την καταλάβει κανείς.
Σημασία έχει η κυβέρνηση να ανοίξει τώρα όλα τα χαρτιά. Να εμπιστευθεί απολύτως την κοινωνία και τους πολίτες. Να τους εξηγήσει αναλυτικά τις ροές των ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID-19 προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας. Να θέσει τέρμα σε αυτή την υπονομευτική για την κοινωνία και το ΕΣΥ παραφιλολογία, η οποία δεν μας έχει παρουσιάσει το παραμικρό τεκμήριο, το παραμικρό στοιχείο, πέραν του ακραία σοφιστικού ερωτήματος εκ μέρους του Μιχάλη Γιαννάκου:
Είδατε ποτέ VIP να ψάχνει για κλίνη ΜΕΘ;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.