Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περίπου 270.000 έχουν ψηφίσει - Συμμετοχή ρεκόρ

Μεγάλη η κινητοποίηση του κόσμου, ξεπεράστηκαν τα ποσοστά του 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εσωκομματικές εκλογές Κίνημα Αλλαγής πρώτος γύρος - Στιγμιότυπα
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Παρατείνεται κατά μια ώρα η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου. 224.000 πολίτες έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής.

Παράταση έλαβε τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Η παράταση θα έχει διάρκεια μια ώρα.  Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 270.000 πολίτες.

Στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου και εκτιμάται ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 250.000, δηλαδή και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες.

Αναλυτικότερα ήδη στις 17:13 συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα ποσοστά του 2017 καθώς είχαν ψηφίσει 212.754 πολίτες.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 8 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεότεροι, για παράδειγμα 16ρηδες, αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ